Goal Consulting
Strategy & Innovation

Geopolitics & 3-D Negotiations
in Action

Nikos Chatzis

3-D Διαπραγμάτευση: Προπαρασκευή Διαπραγματεύσεων

Η διαδικασία προπαρασκευής των πολιτικών και διπλωματικών κινήσεων στο πλαίσιο της 3-D Διαπραγμάτευσης, έχει ουσιαστική βαρύτητα στην επιτυχή διεξαγωγή τους.

Έτσι, γίνεται ανάλυση των γεωπολιτικών συσχετισμών, των οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών σε διακρατικό επίπεδο, αλλά και του στρατηγικού πλαισίου σχέσεων, στον τομέα διαχείρισης αμυντικών συστημάτων και απειλών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο σχεδιασμό και στην τακτική υλοποίησης κινήσεων δημιουργικής διπλωματίας, υπό την πίεση των συνθηκών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ο καθορισμός του επιδιωκόμενου τελικού διαπραγματευτικού αποτελέσματος, ο προσδιορισμός των συμμετεχόντων στις 3-D διαπραγματεύσεις, αλλά και η αξιοποίηση εναλλακτικών διαπραγματευτικών επιλογών, στην περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, είναι ουσιαστικές παράμετροι, οι οποίες αξιολογούνται κατά την προπαρασκευαστική διαδικασία των 3-D διαπραγματεύσεων.

3-D Διαπραγμάτευση: Ουσιαστική Εξυπηρέτηση Επιχειρηματικών – Εμπορικών Συμφερόντων

Η αποτελεσματική ανάλυση των γεωπολιτικών δεδομένων σε περιφερειακό (βαλκανικό), ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές επίπεδο, εξασφαλίζει την ορθή και εμπορικά τεκμηριωμένη επιλογή των εμπορικών εταίρων σε ένα πλαίσιο 3-D Διαπραγμάτευσης.

Νίκος Χατζής,
3-D Διαπραγμάτευση
3-D Διαπραγμάτευση, Νίκος Χατζής

Η επιλογή αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντική σήμερα, σε μια περίοδο κατά την οποία το εμπορικό κέρδος αποκτά πολλαπλασιαστικά οικονομικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, τόσο για τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους, όσο και για την άσκηση της εθνικής οικονομικής πολιτικής.

Η παρέμβαση μας, στη διεξαγωγή εμπορικών 3-D διαπραγματεύσεων μεταξύ των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, επιδιώκει την αποτελεσματική εξυπηρέτηση συμφερόντων, τόσο στο επίπεδο μεγιστοποίησης του κέρδους των επιχειρηματικών – εμπορικών συναλλαγών, όσο και στο επίπεδο διαμόρφωσης συνθηκών μακρόχρονων επιχειρηματικών – εμπορικών σχέσεων.

Για να επιτύχουμε το στόχο αυτό, ξεπερνάμε την παραδοσιακή διατύπωση θέσεων και αιτημάτων στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και μετά από ουσιαστική έρευνα, επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας, στο σχεδιασμό πολλαπλών 3-D Διαπραγματευτικών επιλογών για τη μεγιστοποίηση του αμοιβαίου κέρδους, των επιχειρήσεων-εμπόρων που διαπραγματεύονται.

Νίκος Χατζής
3-D Διαπραγμάτευση
3-D Διαπραγμάτευση, Νίκος Χατζής

3-D Διαπραγμάτευση: Μεγιστοποίηση Διαπραγματευτικής Αξίας

Υπό την πίεση των δύσκολων συνθηκών καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη οικονομικής ρευστότητας στην αγορά, η μεγιστοποίηση της 3-D διαπραγματευτικής αξίας των συμβολαίων συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, γίνεται πρωταρχικό μας μέλημα. Δίνουμε έμφαση στην ανάλυση και στο στρατηγικό σχεδιασμό των διαπραγματευτικών επιλογών και κινήσεων, οι οποίες, στηρίζονται στη στρατηγική, στη δημιουργικότητα, αλλά και στην επιχειρηματική καινοτομία. Στη δική μας θεώρηση, η επιτυχής 3-D Διαπραγμάτευση προκύπτει από την μεγιστοποίηση της 3-D διαπραγματευτικής αξίας του συμβολαίου, τόσο στο οικονομικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο αξιοποίησης πολλαπλών κινήτρων συνεργασίας, σε βάθος χρόνου.

Νίκος Χατζής
Διαπραγματευτική Αξία
3-D Διαπραγμάτευση
Διαπραγματευτική Αξία, Νίκος Χατζής

Έτσι, μπορούμε να βοηθήσουμε συμβουλευτικά, μία επιχείρηση την περίοδο που διαπραγματεύεται, αξιολογώντας τη διαπραγματευτική της θέση, τα δικά της χαρακτηριστικά 3-D Διαπραγμάτευσης, τις επιλογές υπογραφής, αλλά και των εναλλακτικών 3-D διαπραγματευτικών λύσεων, μη υπογραφής ενός συμβολαίου συνεργασίας.

3-D Διαπραγμάτευση: Διεκδίκηση Διαπραγματευτικής Αξίας

Στη διαμόρφωση του 3-D Διαπραγματευτικού πλαισίου συνεργασίας μας, με τα δικηγορικά γραφεία διαμεσολαβούμε στρατηγικά μεταξύ του δικηγορικού γραφείου και του επιχειρηματία, εμπόρου-πελάτη. Στόχος μας, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων εφαρμογής της μεθόδου των τρισδιάστατων 3-D Διαπραγματεύσεων στο σχεδιασμό των διαπραγματεύσεων, στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος των διαπραγματεύσεων, αλλά και στην υλοποίηση τακτικών κινήσεων, στη διάρκεια διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων.

3-D Διαπραγμάτευση,
Διεκδίκηση Αξίας,
Νίκος Χατζής
3-D Διαπραγμάτευση, Διεκδίκηση

Στην προσπάθειά μας αυτή, δίνουμε έμφαση στην αντιμετώπιση του 3-D Διαπραγματευτικού στρατηγικού διλήμματος, μεταξύ της δημιουργίας, της μεγιστοποίησης, αλλά και της διεκδίκησης διαπραγματευτικής αξίας, από τα εμπλεκόμενα μέλη. Παράλληλα, επεμβαίνουμε δημιουργικά μέσω της μεθοδολογίας της 3-D Διαπραγμάτευσης, στην επίλυση εντάσεων μεταξύ νομικών-διαπραγματευτικών εκπροσώπων και πελατών (principal-agent tensions).

3-D Διαπραγμάτευση: Διαπραγμάτευση ή Εναλλακτική Λύση;

Η κάλυψη των κατά περίπτωση 3-D Διαπραγματευτικών Αναγκών, μέσω της οργάνωσης σεμιναρίων 3-D Διαπραγμάτευσης ή ειδικών εκπαιδευτικών 3-D Διαπραγματευτικών δραστηριοτήτων ή της παροχής συμβουλευτικών 3-D διαπραγματευτικών υπηρεσιών, βρίσκεται στο επίκεντρο της επαγγελματικής μας προσπάθειας.

Επιδίωξή μας είναι, να παρέχουμε προσωπικά σε σας, στους υπαλλήλους σας ή στους σπουδαστές σας, την σύγχρονη 3-D Διαπραγματευτική μεθοδολογία, αλλά και την πρακτική άσκηση, ώστε να εξελιχτείτε σε έναν συνειδητά πρακτικό 3-D Διαπραγματευτή.

Έτσι, μετά από συγκεκριμένα 3-D Διαπραγματευτικά βήματα κατά περίπτωση, θα γνωρίζετε αν πρέπει να διαπραγματευτείτε, αν πρέπει να υπογράψετε το συμβόλαιο που σας προτείνουν ή αν τα συμφέροντα σας, εξυπηρετούνται καλύτερα από την ενεργοποίηση της εναλλακτικής διαπραγματευτικής επιλογής σας (BATNA).

3-D Διαπραγμάτευση: Εξομοίωση Διαπραγματεύσεων

Στο επίπεδο του σχεδιασμού ειδικών 3-D Διαπραγματευτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η προσπάθειά μας ενισχύεται από την αξιοποίηση τόσο του ερευνητικού-ακαδημαϊκού έργου, όσο και των εκπαιδευτικών υποθέσεων 3-D Διαπραγματευτικής εργασίας (Case Studies) που εξελίσσουν η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Harvard Business School), αλλά και το Πρόγραμμα Διαπραγματεύσεων της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Program on Negotiation at Harvard Law School).

3-D Διαπραγμάτευση,
Νίκος Χατζής
3-D Διαπραγμάτευση, Νίκος Χατζής

Η αξιοποίηση του 3-D Διαπραγματευτικού αυτού εκπαιδευτικού υλικού, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα χρήσης του και στην ελληνική γλώσσα, δίνει έμφαση στην «αλλαγή» της διαπραγματευτικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς των συμμετεχόντων στα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και στην κατάλληλη προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, κατά περίπτωση.

3-D Διαπραγμάτευση: «Διαπραγματευτική Περιέργεια»

Στην θεωρία, αλλά και στη διεξαγωγή των σύγχρονων 3-D Διαπραγματεύσεων, η διατύπωση στυγνής κριτικής, οδηγεί στην υιοθέτηση προσωπικών (εγωιστικών) θέσεων, οι οποίες εμποδίζουν την επίτευξη της υπογραφής εποικοδομητικών 3-D Διαπραγματευτικών συμβολαίων και συμφωνιών, τόσο σε επιχειρηματικό – εμπορικό, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο.

3-D Διαπραγμάτευση
Διαπραγματευτική Περιέργεια
Νίκος Χατζής
3-D Διαπραγμάτευση & Περιέργεια

Από την άλλη μεριά, η συνεισφορά στην αποτελεσματική διαδικασία των 3-D Διαπραγματεύσεων, σχετίζεται άμεσα με την κατανόηση του ζητούμενου αποτελέσματος.

Η κατανόηση αυτή, του ζητούμενου 3-D Διαπραγματευτικού αποτελέσματος, επιτυγχάνεται μέσω της καλλιέργειας της «διαπραγματευτικής περιέργειας», για τα πραγματικά κίνητρα των θέσεων, αλλά και τα συμφέροντα της άλλης πλευράς. Υπό τη λογική αυτή, η οργάνωση (διαδραστικών-interactive) 3-D Διαπραγματευτικών διαλέξεων, αποτελεί για μας, ουσιαστική πρόκληση άμεσου 3-D Διαπραγματευτικού ενδιαφέροντος.

3-D Διαπραγμάτευση: Nego-Strategy – Συστατικά Στοιχεία

Η στρατηγική μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής 3-D Διαπραγματευτικής προσέγγισης στη διεξαγωγή των επιχειρηματικών -εμπορικών, αλλά και των διπλωματικών 3-D Διαπραγματεύσεων αναλύεται:

-Στην προπαρασκευή των 3-D Διαπραγματεύσεων.

3-D Διαπραγμάτευση,
Νίκος Χατζής
3-D Διαπραγμάτευση

-Στην ουσιαστική εξυπηρέτηση συμφερόντων των εμπλεκόμενων πλευρών, μέσω του εντοπισμού, της ανάλυσης και της κατάλληλης αξιοποίησής τους, ως προς την παραγωγή αμοιβαίας 3-D Διαπραγματευτικής αξίας.

-Στη μεγιστοποίηση της παραγόμενης 3-D Διαπραγματευτικής αξίας, αλλά και στην μεγιστοποίηση της προσπάθειας για την διεκδίκηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού από την ευρηματικά παραγόμενη αξία, στο πλαίσιο της 3-D Διαπραγμάτευσης.

-Στην επιλογή της κατάλληλης 3-D Διαπραγμάτευσης ή της εναλλακτικής λύσης ως προς την διεξαγωγή της διαπραγμάτευσης (Ανάλυση συμφερόντων).

-Στην προσαρμογή της κατάλληλης 3-D Διαπραγματευτικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας των εμπλεκόμενων πλευρών, αλλά και των πλευρών που δεν φαίνονται αρχικά και θα μπορούσαν δυνητικά να βοηθήσουν στην παραγωγή πρόσθετης 3-D Διαπραγματευτικής αξίας.

3-D Διαπραγμάτευση,
Νίκος Χατζής
3-D Διαπραγμάτευση

-Στην όξυνση της 3-D Διαπραγματευτικής περιέργειας, μέσω της χρήσης του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και της συμμετοχής σε σενάρια ρεαλιστικής 3-D Διαπραγμάτευσης.