Goal Consulting
Strategy & Innovation

Geopolitics & 3-D Negotiations
in Action

Nikos Chatzis

Ένα νομοσχέδιο της Γερουσίας, που βρίσκεται στο γραφείο του απερχόμενου προέδρου Τραμπ (για υπογραφή, ώστε να γίνει νόμος των ΗΠΑ) θα απαιτήσει αλλαγές στη *σύνθεση της συμβουλευτικής επιτροπής για τα ΣΜΗΕΑ (Drone Advisory Committee -DAC), η οποία και ασκεί επιρροή σε πρόσωπα και καταστάσεις σχετικές με τα drone στην Ουάσινγκτον.

Η αναφερόμενη επιτροπή συγκροτήθηκε για να παρέχει “ανεξάρτητο συμβουλευτικό έργο και προτάσεις” στο υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) σχετικά με τους κανονισμούς πτήσης των **ΣΜΗΕΑ σε αμερικανικό έδαφος, σύμφωνα με την ιδρυτική της πράξη.

Το σχετικό νομοσχέδιο (S.2730) έχει το γενικό τίτλο: “Νομοσχέδιο για τη Συμβουλευτική Επιτροπή των Drone για τον 21ο αιώνα…”

*Σύστημα Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους

**Οι αλλαγές που δρομολογούνται έχουν ως στόχο την πιο αντιπροσωπευτική σύνθεση της επιτροπής, ώστε να εκπροσωπούνται οι εμπλεκόμενοι κλάδοι, επιχειρηματικής, οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας

[…A Senate Bill, now on the President’s desk, would require changes in the membership composition of the influential Drone Advisory Committee (DAC).   The Drone Advisory Committee was established to provide “independent advice and recommendations” to the U.S. Dept. of Transportation and FAA on drone regulations, according to the DAC charter.

S.2730 is titled “Drone Advisory Committee for the 21st Century Act…”]