Goal Consulting
Strategy & Innovation

Geopolitics & 3-D Negotiations
in Action

Nikos Chatzis

-Η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με ένα νέο και «αόρατο εχθρό» καθώς βρισκόμαστε σε πόλεμο, χωρίς να έχει πέσει ούτε μία σφαίρα…

-Οι ηγέτες δοκιμάζονται διεθνώς και αποδεικνύονται μικροί με κοντό πολιτικό, διπλωματικό και ανθρωπιστικό ανάστημα, ιδιαίτερα αυτοί που ασκούν διεθνή και περιφερειακή επιρροή (Ντόναλντ Τραμπ, Σι Τζινπίνγκ, Βλαντιμίρ Πούτιν, Άγγελα Μέρκελ κ.α.).

-Στο επίπεδο της υγειονομικής ασφάλειας κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Κίνα φαίνεται να έχει αφήσει πίσω της τον COVID-19, ενώ σχεδόν όλος ο υπόλοιπος κόσμος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κορονοϊό, που τον έχει μπροστά του…

-Οι Βρυξέλλες της πανάκριβης ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και της διαρκούς αναποτελεσματικότητας, που την τελευταία δεκαετία, μας έκοψαν την αναπνοή με τα απάνθρωπα μέτρα οικονομικής λιτότητας, τρέχουν και δεν φτάνουν, ενώ λίγα 24ωρα ήταν αρκετά για την άρση των προβλεπόμενων από την Συνθήκη του Μάαστριχτ και της κατάρρευσης όλης της «ματωμένης» –για τον ευρωπαϊκό Νότο- φιλοσοφίας του ευρώ.

-Κάποιοι ηγέτες, σαφώς μικρού πολιτικού αναστήματος τόλμησαν να κάνουν και σύγκριση πολιτικών ιδεολογιών, αγνοώντας τη ζοφερή πολιτική πραγματικότητα, ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, οι πολιτικές ιδεολογίες  και ειδικότερα, το ενδιαφέρον των πολιτών για αυτές, έχει καταρρεύσει πρακτικά εδώ και χρόνια, μέσω της αβάσταχτης καθημερινής πραγματικότητας, των χρημάτων, των δανεικών, των λογαριασμών και γενικότερα των αριθμών σε βάρος των ανθρώπων.

-Στο επίπεδο της διεθνούς υγειονομικής ασφάλειας, το Πεκίνο σπεύδει σπασμωδικά να προσφέρει βοήθεια στην Ιταλία, υποταγμένο στο μασίφ πλαίσιο της κομμουνιστικής λογικής του, με το βλέμμα σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, στο πρόσωπο του ενός και μεγάλου ηγέτη Σι. Από κοντά και η Ρωσία του Πούτιν, που ενώ ο ίδιος τα έχει βρει ενεργειακά με τη Μέρκελ και «κομπάρσο» τον Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο, σπεύδει με την αποστολή ιατρικής βοήθειας και ειδικών γιατρών στην Ιταλία, για να πει στην ουσία, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εξάπλωσης του κορονοϊού στην πρώην ΕΣΣΔ.

-Στο επίπεδο της ανθρώπινης σκέψης, καθώς το μυαλό πάντοτε πονηρεύεται και κάνει «δεύτερες σκέψεις» μπορείς εύκολα εξαιτίας των παμφάγων Κινέζων να βρεθείς στο στρατόπεδο των λεγόμενων «Ψεκασμένων». Ωστόσο, η παγκόσμια πραγματικότητα είναι μια και εφιαλτική. Ο ιός είναι εδώ και είναι άγνωστος και επιθετικός, είτε ο ίδιος ως άψυχος και προϊόν πρωτεϊνών και λοιπών συστατικών, όπως είναι, ως συνέπεια της κινεζικής παμφάγας διατροφικής αφέλειας, είτε ο ίδιος ως «κορονοϊός» και τακτικο αποτέλεσμα κάποιας απάνθρωπης βούλησης στρατηγικών προεκτάσεων, συγκεκριμένης τακτικής σκοπιμότητας, ως προς τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση. Το πέρασμα του χρόνου θα αποδείξει τι ισχύει.

-Ο απλός παγκόσμιος πολίτης, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία νέα καθημερινή κατάσταση δελτίου μετακινήσεων. Μένουμε Σπίτι! Το αποδεχόμαστε ως γεγονός και σεβόμενοι τις απόψεις των ειδικών γιατρών, αφήνουμε στην άκρη κάθε πειρασμό κοινωνικής αφέλειας και Μένουμε Σπίτι! Ως ζώντα ανθρώπινα όντα με λογική, αισθήματα, προσαρμοστικότητα συνθηκών και επιδιώξεων, με καρδιά και ψυχή και λογική. Μένουμε Σπίτι!