Goal Consulting
Strategy & Innovation

Geopolitics & 3-D Negotiations
in Action

Nikos Chatzis

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Τούρκοι άνοιξαν πυρ προς το ελληνικό έδαφος, με τις τουρκικές σφαίρες να περνούν πάνω από ελληνικό τζιπ που βρισκόταν σε προκεχωρημένο σημείο της μεθορίου. Η αποκάλυψη αυτή, έρχεται μετά από πληροφορίες πως Τούρκοι στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ εναντίον ελληνικής περιπόλου που ήταν σε σημείο επιτήρησης στην όχθη του ποταμού.

Οι απροκάλυπτα επιθετικές τουρκικές ενέργειες, έρχονται σε συνέχεια έτερων τουρκικών προκλήσεων. Είναι προφανές πως η Τουρκία, έχοντας ηττηθεί στον τομέα του εκβιασμού που προσπάθησε να κάνει εναντίον της Ελλάδος και της ΕΕ, προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα μας σε κάποιο μείζον ή έλασσον μεθοριακό επεισόδιο, προκειμένου να μας αναγκάσει, Έλληνες και Ευρωπαίους, να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ατζέντα όμως που θα θέσει το καθεστώς Ερντογάν.

Με την ευκαιρία του δημοσιεύματος να πούμε πως οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκτελούν εκπληκτικά την αποστολή τους, με απόλυτη επιτυχία, και έτσι υπάρχουν απτά αποτελέσματα που πραγματικά έχουν εξαγριώσει τους γείτονες. Το ότι άντεξε ο Έβρος, το ότι αντέχουν τα νησιά, είναι μια στρατιωτική νίκη για την Ελλάδα, και ως έτσι πρέπει να την δούμε.

Επίσης, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους αναγνώστες μας να μην παρασύρονται από τα ψεύδη που γράφουν διάφοροι τουρκικοί ή ελληνόφωνοι λογαριασμοί στο τουίτερ. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια…

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com/turkish-shots-against-greek-military-vehicle/