Goal Consulting
Strategy & Innovation

Geopolitics & 3-D Negotiations
in Action

Nikos Chatzis

Στην «συστράτευση» ανθρώπων και μέσων για την θωράκιση και προστασία των ελληνικών συνόρων τέθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα με την κλιμάκωση του ασύμμετρου πολέμου που μας έχει κηρύξει ο νεοσουλτάνος Ερντογάν και ορισμένα από τα στρατηγικά συστήματα που διαθέτει το ΓΕΕΘΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποστολές αναγνώρισης έχουν εκτελέσει καθημερινά από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και μέχρι σήμερα F-16 Block 52M της 335Μ με ατρακτίδια DB-110. Τα ψηφιακά είδωλα που αποκομίζουν αποτελούν το εξαιρετικά πολύτιμο υλικό για τον σχεδιασμό και την άμεση ανταπόκριση στις τουρκικές προκλήσεις.

Από την γενικότερη γνώση που έχουμε για τις επιχειρήσεις αυτού του είδους από παλαιότερα ρεπορτάζ μας  πιστεύεται ότι τα Viper από τον Άραξο, με συνοδεία άλλων F-16 πετούν  (αναλόγως των τοπικών καιρικών συνθηκών) σε μέσα και μεγάλα ύψη κατά μήκος των ανατολικών συνόρων «κοιτώντας» με τις κάμερες LOROP (βλέπε παρακάτω) από απόσταση βαθιά μέσα στην τουρκική ενδοχώρα αλλά και σε μια εγγύτερη «λωρίδα» εκατέρωθεν του ίχνους πτήσης.
Οι επιδόσεις των οπτικών συγκροτημάτων των DB-110 δεν είναι γνωστές αλλά πιστεύεται ότι μπορούν να διακρίνουν οχήματα και καταυλισμούς από ικανές αποστάσεις…

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com/epitirisi-ton-synoron-kai-me-ta-matia-ton-db-110/